Blog

MIND dijeta-da li znate koliko je dobra?

Šta predstavlja MIND dijeta?

Iako je na top listi najboljih svetskih dijeta za 2018. godinu zauzela zvanično peto mesto, a ove 2019. godine četvrto mesto u kategoriji najboljih dijeta [1], ovo je tek druga godina njenog dolaska na listu najboljih svetskih dijeta i uopšte veliki uspon dijete, koja se najavljuje kao jedna vodećih za 2019. Dame i gospodo, predstavljamo vam MIND dijetu!

Read More

Keto dijeta ili kako efikasno smršati-detaljan vodič!

Keto dijeta je postala jedna od najpopularnijih dijeta proteklih godina. Na mesečnom nivou Google beleži više od milion pretraživanja za keto dijetu, jer zaokuplja interesovanje ljudi koji žele brzo da izgube težinu. Takođe, brojna su istraživanja koja su pokušala da posmatra ovaj način ishrane kao medicinsku dijetu (322 objavljena istraživanja do 2018. na PubMed-u.)

Read More

Dash dijeta-ako želite da smršate zdravo!

Šta je DASH dijeta?

Ako ste jedan/jedna od onih koji svakoga put odustaju od dijete jer se brinu da će time narušiti zdravlje, imamo rešenje za vas. Dash dijeta je jedan od načina ishrane toplo preporučen od najvećih svetskih lekara i nutricionista, dijeta koja je više godina za redom u samom vrhu najboljih svetskih dijeta-na drugom mestu i ove 2019. godine u katerogijama najbolja dijeta, najbolja dijeta zdrave ishrane i najbolja dijeta za dijabetičare [1].

Read More